Vermeulen: 'Van Bommel en Raiola vergroten invloed, paar dingen die bizar zijn'

Vermeulen: 'Van Bommel en Raiola vergroten invloed, paar dingen die bizar zijn'

03-02-2020 07:50
39

Arno Vermeulen merkt dat opvallend veel spelers van PSV overstappen naar Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de in december ontslagen Mark van Bommel. Volgens de chef voetbal van de NOS is Van Bommel op de achtergrond nog steeds bezig met een 'stammenstrijd' met de PSV-directie.

De eerste 'slag' was voor algemeen directeur Toon Gerbrands, die Van Bommel na een 3-1 nederlaag bij Feyenoord aan de dijk zette. "We hebben zelf gezegd dat het een stammenstrijd is. Die strijd zet hij nu voort, dat is duidelijk aan alle dingen die hij op dit moment doet", vertelt Vermeulen bij Studio Voetbal. "Er zijn een paar dingen die heel bizar zijn. Steven Bergwijn heeft een goed contact met Van Bommel: die gaat weg en ineens maakt Bergwijn amok en komt er een scheuring. Mensen zeggen dat Van Bommel hier ook een rol in speelt."

Minstens zo opvallend zijn de 'transfers' van Mohamed Ihattaren en Denzel Dumfries, die net als Van Bommel in de stal van Raiola terecht zullen komen. "Dus er is wel degelijk wat aan de hand bij PSV. Raiola en Van Bommel zijn hun invloed aan het vergroten", aldus Vermeulen. "Hij heeft nu vier spelers van PSV in zijn stal (ook Pablo Rosario en Donyell Malen, red.): dat geeft je een machtspositie, ook ten opzichte van Gerbrands. Raiola kan geld verdienen aan die spelers en Van Bommel kan straks weer een uitstekend contract krijgen bij een topclub, ergens in Europa."

De NOS-commentator vermoedt dat Van Bommel een rol heeft gespeeld in deze overstappen, net zoals hij zijn assistent Jürgen Dirkx aan een nieuwe zaakwaarnemer had geholpen. "Van Bommel en hij kennen elkaar goed. Anderhalf jaar geleden werd hij trainer bij PSV, hij wilde Dirkx als assistent. Toen zei hij: één ding, dan moet je wel Raiola als zaakwaarnemer hebben, dan kun je bij mij assistent-trainer worden."