Waterreus bevestigt clash met Van Bommel bij PSV: Een ongemakkelijke ontmoeting

Waterreus bevestigt clash met Van Bommel bij PSV: "Een ongemakkelijke ontmoeting"

Gepubliceerd: zondag 2 februari 2020 om 07:00zo 02-02-2020 om 07:00

Ronald Waterreus bevestigt dat hij het maandagavond aan de stok kreeg met Mark van Bommel bij PSV. De twee kwamen elkaar tegen op Sportpark De Herdgang, waar de wedstrijd tussen Jong PSV en Excelsior aan de gang was.

Waterreus had bij Rondo wat gezegd over Van Bommel. In zijn column in de Limburger schreef hij dat de door PSV ontslagen trainer niet zou rusten voor de clubleiding (algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong) neergesabeld zou zijn. Waterreus suggereerde onder meer dat het zeer opmerkelijke pizza-verhaal van Johan Derksen bij Van Bommel vandaan komt, om de directie in een kwaad daglicht te zetten.

Maandag kwamen de clubiconen van PSV elkaar tegen, zo meldde het Algemeen Dagblad vrijdag al. Waterreus bevestigt dat aan de Volkskrant. "Het was een ongemakkelijke ontmoeting." Volgens de krant sprak Van Bommel Waterreus aan op zijn column. 'Hij zei zoiets als: wat maak jij nou?' Waterreus: "Hij ontkende alles. Maar ik sta honderd procent achter mijn woorden." Volgens AD-journalist Hugo Borst raakten de twee 'net niet slaags met elkaar'. 

Van Bommel zou na zijn ontslag nog goede contacten onderhouden met enkele spelers en werknemers van PSV en ze regelmatig appen. Daar is PSV niet blij mee, omdat de club nog altijd het gevoel heeft dat het clubicoon invloed uitoefent op De Herdgang en de club 'gijzelt'. Waterreus laat weten dat hij veel van die berichten gezien heeft en dat Van Bommel de werknemers 'op Cruijffiaanse wijze heeft kaltgestellt' (buitenspel gezet, uitgeschakeld, red.), doelend op de Cruijff-revolutie in 2010 bij Ajax. Van Bommel laat juist weten niet te willen natrappen.

Lees hier het hele stuk van de Volkskrant

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws