AZ legt 'inzichtelijk sterke speler' vast: 'Beschikt over uitstekende techniek'

AZ legt 'inzichtelijk sterke speler' vast: 'Beschikt over uitstekende techniek'

03-02-2020 18:55
44

AZ heeft Des Kunst vastgelegd. De twintigjarige IJmuidenaar zette maandag in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een contract tot medio 2021, meldt de nummer twee van de Eredivisie.

Kunst speelt zijn duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong AZ, waar hij is uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Hij scoorde al zes keer in dertien competitieduels. Kunst kan goed als aanvallende middenvelder uit de voeten, maar speelt dit seizoen vooral als spits.

"Heel mooi", reageert Kunst op zijn verbintenis bij AZ. "Maar dit is pas een begin. Nu moet ik de volgende stappen gaan zetten. Als je van kleins af aan begint met voetballen, dan lijkt de stap naar het profvoetbal nog heel ver weg. Maar voor je het weet zit je in Onder 19 of Jong AZ en dan zie je dat alles mogelijk is."

Dat Kunst momenteel in de spits staat, verrast hem zelf ook enigszins. "Het is wel grappig, want ik ben bij AZ begonnen als centrale verdediger. Vervolgens ben ik ieder seizoen een linie naar voren geschoven, maar ik zie mezelf als een valse negen."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg is lovend over het talent. "Des is een inzichtelijk sterke speler. Hij is in staat spelsituaties snel te lezen en beschikt over een uitstekende techniek. We hopen dat Des in de toekomst nog meer de vruchten gaat plukken van die combinatie van vaardigheden."