Van Bommel droomde van 'Robbery' in Eindhoven: 'Ik wilde ze halen, inderdaad'

Van Bommel droomde van 'Robbery' in Eindhoven: 'Ik wilde ze halen, inderdaad'

04-02-2020 18:06 Laatste update: 18:15
146

Mark van Bommel droomde van een samenwerking met 'Robbery' in dienst van PSV, de oud-trainer wilde het tweetal graag naar Eindhoven halen. Daarnaast bespreekt hij een mogelijke toekomstige baan in de Bundesliga.

Van Bommel had in zijn periode als hoofdtrainer van de Eindhovenaren wilde plannen, en hoopte het tweetal te herenigen in de Eredvisie, vertelt hij aan Sport Bild. 'Ik wilde Robben en Ribéry naar Eindhoven halen, ja. Twee van zulke geroutineerde wereldsterren hadden mijn selectie goed gedaan met hun kwaliteiten en voorbeeldrol." Van een samenwerking kwam het jammer genoeg niet. Robben beëindigde zijn carrière, terwijl Ribery besloot naar Fiorentina te verkassen.

In het uitgebreide interview met de Duitse sportkrant gaat de werkloze oefenmeester ook nog in op de Bayern München-geruchten die rond zijn persoon rondgingen. "Een groot compliment. Blijkbaar hadden ze er in München kennis van genomen dat ik bij PSV met een bepaalde gedachte aan het werk was. Ik geef de voorkeur aan aanvallend voetbal. Ik wil graag dat mijn team domineert op de helft van de tegenstander. Pep Guardiola heeft dat nagenoeg geperfectioneerd in de teams die hij coacht", vertelt de trainer, die juist vaak bekritiseerd werd om zijn verdedigende spel.

Van Bommel was vier seizoenen actief in Duitsland en ziet een nieuw dienstverband in bij onze oosterburen wel zitten. "De Bundesliga heeft me altijd al gefascineerd. Als kind, als speler en als trainer. Ik herinner me nog goed dat ik als kleine jongen op zaterdag na de voetbal naar huis rende, zodat ik om vijf over zes naar Sportschau kon kijken. Dan keken we naar de Bundesliga."