Van Persie belt met Özyaküp: 'Ik had het misschien wat anders moeten doen'

Van Persie belt met Özyaküp: 'Ik had het misschien wat anders moeten doen'

Gepubliceerd: woensdag 5 februari 2020 om 11:45wo 05-02-2020 om 11:45

Oguzhan Özyaküp en Robin van Persie vochten in 2017, als spelers van Besiktas en Fenerbahçe, een egostrijd uit, maar inmiddels is alles weer pais en vree. De twee kennen elkaar van Arsenal.

In een derby tussen Fenerbahçe en Besiktas haalde Van Persie zijn gram door na een doelpunt opzichtig langs Özyaküp te glijden. Dat rakelde Feyenoord-trainer Dick Advocaat vorige week op. Na twee jaar is de ruzie tussen de twee kemphanen weer bijgelegd.

"Robin was bij Arsenal altijd op een positieve manier met me bezig", kijkt Özyaküp terug in gesprek met Voetbal International. "Hij staat ervoor open jonge spelers te helpen, maar hij moet zien dat je graag wilt. En ik wilde graag. Robin was een voorbeeld als voetballer en mens. Later, toen hij in Istanbul ging spelen, heb ik hem weer geprobeerd wegwijs te maken in de stad. Dat we daarna zijn gebotst... Gek eigenlijk. Maar nu is alles goed."

"Gelukkig maar", aldus Özyaküp. "We hebben gebeld. Ik was jonger, ik had het misschien wat anders moeten doen toen, maar Robin zei ook meteen: Zand erover. Zo hoort het te gaan in het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws