Schöne leeft op: 'Bij Genoa heb ik hetzelfde gevoel als bij Ajax'

Schöne leeft op: 'Bij Genoa heb ik hetzelfde gevoel als bij Ajax'

10-02-2020 10:41 Laatste update: 12:06
40

Lasse Schöne voelt zich helemaal op zijn plek bij Genoa. Na een aantal onrustige maanden staat de Deense middenvelder (33) weer in de basis bij de club. Er werd gespeculeerd over een vroegtijdig afscheid. 

Schöne maakte in de zomer de overstap van Ajax naar Genoa. Hij heeft al met drie trainers te maken gehad: Aurelio Andreazzoli, Thiago Motta en Davide Nicola. Andreazolli werd in oktober ontslagen en Motta kreeg twee maanden later de zak. Nicola leek geen plaats te hebben voor Schöne, maar stelt de Deen nu toch weer op. 

"Laten we zeggen dat mijn aandeel nu groter is. Maar het hele team presteert beter", zegt Schöne tegen La Gazzetta dello Sport. Genoa staat op de achttiende plaats in de Serie A. Schöne is het niet gewend om tegen degradatie te spelen. In Amsterdam speelde hij ieder seizoen om de prijzen. "Dat klopt, maar het karakter van een persoon bepaalt hoe hij omgaat met veranderingen. We werken veel aan de tactiek. De rol van Nicola is helder, het beeld wordt iedere week duidelijker."

Schöne speelt pas een paar maanden bij Genoa, maar voelde zich al snel thuis in Italië. Hij vergelijkt de club met Ajax, waar hij zich zowel binnen- als buiten het veld op zijn plek voelde. "Bij Genoa heb ik hetzelfde gevoel: het is een club waar ik met trots de kleuren van de club draag. Ik ben hier pas zes maanden, maar voelde het meteen al. De passie van de teammanager (Marco Pellegri, red.) is hier een voorbeeld van. Het is een eer om hier te werken. Het gaat iedere week beter."