'Absolute wanprestatie' Jong Ajax tegen Jong Utrecht: 'Ajax-onwaardig'

'Absolute wanprestatie' Jong Ajax tegen Jong Utrecht: 'Ajax-onwaardig'

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 06:58di 11-02-2020 om 06:58

Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag is allesbehalve te spreken over de prestatie van zijn team tegen Jong FC Utrecht. De jongelingen uit de Domstad wonnen met 7-2 en aan Ajax-zijde was keeper Bruno Varela de grote schlemiel.

Van der Gaag zag zijn team vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. "Op het eerste kwartier na werd het alleen maar slechter", geeft hij na de wedstrijd aan in gesprek met FOX Sports. "Als je opgeeft, als individu en als team, dan is het dramatisch wat we hebben laten zien. Dat is Ajax-onwaardig, een absolute wanprestatie."

Doelman Bruno Varela keepte een zeer ongelukkige wedstrijd en zag er bij meerdere goals niet goed uit, maar Van der Gaag ziet de nederlaag als een wanprestatie van het hele team. "Hij zal er net als alle jongens niet echt prettig bij hebben gezeten", begint de trainer als hem gevraagd wordt naar Varela. "Bruno is daar ook onderdeel van, dat moge duidelijk zijn. Als je bij Ajax speelt, heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Als je dan dit laat zien is het een absolute wanprestatie. Als er kansen komen, dan moet je er ook staan. Je bent ook afhankelijk van het team, ik kijk nu puur naar het team."

Poll

Moet Ajax tegen Getafe vertrouwen op Varela in het doel?

(1765 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws