Periode met ups en downs bij Ajax: 'Schreuder zorgde voor werkbare relatie'

Periode met ups en downs bij Ajax: 'Schreuder zorgde voor werkbare relatie'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 07:03do 13-02-2020 om 07:03

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:01do 13-02-2020 om 09:01

Valentijn Driessen noemt de relatie tussen de vertrekkende Hakim Ziyech en Ajax een 'modelhuwelijk'. Ondanks dat concludeert hij dat de relatie met Erik ten Hag nooit optimaal is geweest, maar toch heeft kunnen werken.

Ziyech lijkt hard op weg naar Chelsea en dus komt er een einde van een tijdperk in Amsterdam. 'De relatie tussen Ajax en Ziyech is zoals club en speler met elkaar horen om te gaan. Clubliefde bestaat nauwelijks meer in deze tijd, maar de liefde tussen Ajax en Ziyech zal altijd wederzijds blijven. Het moment breekt aan waar vele Ajax-fans voor hebben gevreesd: Ziyechs vertrek', concludeert Driessen. 'Het looppad van zijn carrière kan niet mooier. Hij heeft alle bagage om te slagen bij Chelsea', schrijft hij in De Telegraaf.

Driessen gaat in zijn column nog eens in op de vermeende moeizame relatie met trainer Ten Hag. 'Achter de schermen zorgde assistent-trainer en Ziyechs vertrouwensman Alfred Schreuder voor een werkbare relatie. Tijdig zag Ten Hag het licht, liet zijn drang varen om Ziyech in een keurslijf te drukken en kreeg daarvoor onbeperkt toegang tot Ziyechs geweldige kwaliteiten. Hoewel hij weigerde concessies te doen aan zijn spel, toonde Ziyech volle betrokkenheid bij zijn team en manifesteerde zich met zijn onverstoorbaarheid steeds meer als leider van Ajax.'

Ziyech was tijdens zijn beginperiode in Amsterdam ook lang niet altijd even geliefd onder het Ajax-publiek, wat zorgde voor regelmatige fluitconcerten richting de linkspoot. 'Natuurlijk waren er aanvaringen met fans, die niet beseften dat hij een Ajax-voetballer pur sang was en zich afreageerden op de verongelijkte maniertjes en fouten van de eigenzinnige Ziyech in plaats van z’n genialiteit te omarmen. Uiteindelijk is er sprake geweest van een modelhuwelijk', besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws