'Club van Van Persie en Özil. Schitterende spelers, waar Hakim tussen zou passen'

'Club van Van Persie en Özil. Schitterende spelers, waar Hakim tussen zou passen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 06:50vr 14-02-2020 om 06:50

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 06:55vr 14-02-2020 om 06:55

Alfred Schreuder trainde Hakim Ziyech bij FC Twente en als assistent bij Ajax en merkte toen al dat de Marokkaans international tot grote dingen in staat was. Donderdag maakten Ajax en Chelsea de deal bekend, Ziyech zelf moet nog wel een akkoord bereiken met de club uit Londen.

Na het nieuws kwamen er ook de twijfels. Maakt Ziyech wel genoeg meters om de Premier League aan te kunnen? Schreuder is meteen duidelijk. "Die twijfel die er misschien was bij de grootste clubs van de wereld, heb ik nooit gedeeld. Want al in mijn Twente-tijd, en je kan de statistieken erop naslaan, werkte Hakim hard en legde hij veel kilometers af", vertelt de huidige trainer van Hoffenheim in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb dus geen enkele vrees dat hij het in de Premier League niet zou kunnen halen."

Toch was Chelsea niet de eerste club waar Schreuder aan dacht als vervolgstap voor Ziyech. "Ik heb Arsenal altijd wat voor hem gevonden. Dat was toch de club van Robin van Persie en Mesut Özil. Schitterende voetballers, waar Hakim ook zeker tussen zou passen", aldus Schreuder, die toegeeft dat Chelsea ook geen verkeerde stap is. "De club investeert veel geld in hem. In de top screenen ze zo'n aanwinst tot in detail."

Successen
Volgens Schreuder is het belangrijk dat Ziyech lang bij Ajax is gebleven. "Het is mooi dat hij bij Ajax nog veel succes heeft meegemaakt. Dan gaat hij er weg als een grote speler. De stap van Heerenveen naar Twente was in principe al een tussenstap naar het buitenland, maar de jaren bij Ajax hebben natuurlijk extreem goed uitgepakt", sluit de trainer af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ziyech slagen in Engeland?

Ja
85%
Nee
15%
(15285 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws