'Dat was de hitte van het moment, ik ben absoluut niet klaar met Bazoer'

'Dat was de hitte van het moment, ik ben absoluut niet klaar met Bazoer'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 08:30vr 14-02-2020 om 08:30

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:39vr 14-02-2020 om 10:39

Riechedly Bazoer is zijn basisplaats bij Vitesse kwijtgeraakt. Trainer Edward Sturing verwacht meer van de voormalig Oranje-international en geeft op het moment de voorkeur aan andere spelers.

"Op dit moment is Bazoer niet goed genoeg op de positie waar hij graag wil spelen", geeft Sturing aan in gesprek met de Gelderlander. Vitesse worstelt op het moment met zijn vorm en volgens Sturing is er eenheid nodig om de ploeg weer op de rails te krijgen. Dat brengt Bazoer niet, vindt de trainer. "Ik maak een andere keuze. Dat is topsport."

Vitesse legde een transfersom van anderhalf miljoen euro neer voor Bazoer, maar dat is voor Sturing geen reden om de middenvelder niet op de bank te zetten. "Ik kijk niet naar reputaties. Iedereen heeft dezelfde eisen. Kwaliteit telt. Je reputatie moet je elke dag weer waarmaken."

Frustratie
Eerder kwam het al tot een confrontatie tussen Leonid Slutsky en speler in de catacomben van Papendal. Sturing geeft echter aan dat er geen sprake is van een conflict. "Dat was de hitte van het moment. Frustratie, omdat het voetbal slecht was. Ik ben absoluut niet klaar met Bazoer. We gaan aan de slag om hem terug te brengen. Dat ligt grotendeels bij hem. Als technische staf willen wij hem helpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Bazoer in de basis bij Vitesse?

(1647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws