'Klassieker' zorgt voor stress bij KNVB: 'Met alle scenario's rekening houden'

'Klassieker' zorgt voor stress bij KNVB: 'Met alle scenario's rekening houden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 14:23vr 14-02-2020 om 14:23

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 14:56vr 14-02-2020 om 14:56

Een bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord is inmiddels een realistische mogelijkheid. Die uitkomst zal voor de KNVB reden zijn voor hoofdpijn, al wil de voetbalbond het liefst niet te ver op de zaken vooruitlopen.

In de halve finales neemt Ajax het uit op tegen FC Utrecht, terwijl Feyenoord het in De Kuip op mag nemen tegen NAC Breda. De kans op 'de Klassieker' in de finale van het bekertoernooi is dus inmiddels aanwezig. De KNVB wil echter niet speculeren op een eventuele uitkomst van de halve finales. "We moeten met alle scenario's rekening houden, maar gaan nu niet publiekelijk vooruitlopen op één mogelijkheid. Vooral niet gezien de onvoorspelbaarheid soms in het bekertoernooi", zegt de voetbalbond.

De rivaliserende supportersgroepen zijn al jarenlang niet meer welkom in elkaars stadion. Vanaf 2009 om precies te zijn. Op dat gebied is nog weinig vooruitgang te bekennen en Feyenoord gaf kortgeleden aan dat dit voorlopig nog wel even zo zal blijven. In 2010 troffen de aartsrivalen elkaar ook in de finale van het bekertoernooi. Destijds werd er gekozen voor een dubbele finale, wat opnieuw een realistische optie is. "Wij vinden het niet chique om nu al over een finale te praten", houdt de KNVB zich op de vlakte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws