'City kan via procedure CAS 'gewoon' acte de présence geven in Champions League'

'City kan via procedure CAS 'gewoon' acte de présence geven in Champions League'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 14:52za 15-02-2020 om 14:52

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 15:13za 15-02-2020 om 15:13

Manchester City mag de komende twee seizoenen niet aantreden in de Champions League. Als de ploeg van Pep Guardiola daar verandering in wil brengen, is het verstandig om een beroepsprodecure te beginnen. 

Het starten van een prodecure kan verstandig zijn voor The Citizens. Het beroep kan ervoor zorgen dat de straf voorlopig wordt uitgesteld. "Volgt er dit seizoen geen uitspraak van het CAS, en die kans is groot, kan City volgend seizoen nog gewoon deelnemen aan de Champions League" stelt advocaat Niels Verborgh van het bureau Atfield, gespecialiseerd in sportrecht, bij VTM Nieuws.

Volgens Verborgh kan City het uitvoeren van de gegeven straf lang gaan rekken. "Ik sluit ook niet uit dat de club procedures zal opstarten. Ze gaan de juridische vraag stellen of het onderzoek en de besluitvorming wel door een onpartijdige en onafhankelijke instantie is genomen. Daarnaast is er ook de vraag of de straf niet buiten proportie is. Ze zullen informeren of City niet te zwaar gestraft is voor de gepleegde feiten", concludeert de Belgische sportjurist.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws