'Ik voel me zowel Nederlands als Duits, maar van beide bonden nog niets gehoord'

'Ik voel me zowel Nederlands als Duits, maar van beide bonden nog niets gehoord'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 10:34zo 16-02-2020 om 10:34

Robin Gosens verruilde Heracles Almelo in 2017 voor Atalanta Bergamo en maakt sindsdien furore in de Serie A, maar heeft zijn interlanddebuut nog niet gemaakt. De zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder zou voor zowel Oranje als Die Mannschaft uit kunnen komen.

De in het grensplaatsje Emmerich geboren linksback weet nog niet wat hij zou doen, mocht hij twee uitnodigingen tegelijk ontvangen. "Áls het echt zover zou komen, dan moet je met je hart kiezen", laat hij weten aan de NOS. "Ik denk ook niet dat er in dat geval een goede of een slechte keuzes is."

Gosens heeft nog geen contact gehad met de Nederlandse én de Duitse bond. "Het zijn vooral de media die daarover schrijven, maar ik heb persoonlijk nog niets gehoord." De linkspoot heeft geen voorkeur voor zijn geboorteland of het land waar hij doorbrak als profvoetballer. "Ik voel mij ook zowel Nederlands als Duits. Ik ben net over de grens in Duitsland opgegroeid dus aan de ene kant voel ik mij Duits, maar ik heb ook lang in Nederland gevoetbald. Beide dus."

Poll

Zou Gosens een aanwinst zijn voor Oranje?

(3643 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws