Jans baalt van klikkende speler: 'Jammer dat zo iemand niet naar mij stapt'

Jans baalt van klikkende speler: 'Jammer dat zo iemand niet naar mij stapt'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 08:15ma 17-02-2020 om 08:15

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 08:40ma 17-02-2020 om 08:40

Ron Jans baalt als een stekker van de gang van zaken rond zijn persoon. De oefenmeester vindt het jammer dat de speler in kwestie naar de spelersvakbond is gestapt, in plaats van het probleem intern aan te kaarten.

Jans zal op maandag in gesprek gaan met advocaten van de spelersvakbond en voetbalbond en hoopt dat de malaise rond zijn 'racismezaak' snel achter de rug is. "Als dit over is, wil ik het er wel over hebben met de groep. Ik vind het jammer dat zo iemand niet naar mij stapt, maar naar de spelersvakbond. Want dan lekt het naar de pers, en wordt iets kleins meteen zo groot", verzucht de trainer van FC Cincinatti tegenover De Volkskrant.

De oud-trainer van FC Groningen gebruikte het beladen 'N-woord' (nigger), terwijl hij meezong met een liedje in de kleedkamer. "Ik houd van muziek en ben een trainer die graag tussen de jongens staat, ik doe mee met wat hun bezighoudt. Dus zei ik dat woord. Al wist ik eigenlijk ook dat het in de VS gevoelig ligt. Ik voel me klunzig, maar niet schuldig", licht hij toe. "Mijn tweede aanvoerder zei tegen me: daar moet je voorzichtig mee zijn. Ik zei voor de zekerheid tegen de speler die het dichtst bij me zat: dat was niet tegen jou."

Jans baalt als een stekker, want hij had enorm veel zin in de start van de competitie, tot deze situatie roet in het eten kwam gooien. "Ik dacht: wat gebeurt er nou? Het ging zo lekker, we hebben een goed team, nieuwe spelers, ik keek uit naar de start van de competitie. En ineens was alles anders."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws