Janssen sprak Brama én Boschker: 'Wout zei: ik kwam terug om deze club te helpen'

Janssen sprak Brama én Boschker: 'Wout zei: ik kwam terug om deze club te helpen'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 08:26ma 17-02-2020 om 08:26

Het tumult bij FC Twente heeft voor verbazing gezorgd bij Studio Voetbal-analist Theo Janssen. De oud-middenvelder van de Tukkers heeft gesproken met Sander Boschker én Wout Brama, met wie hij in 2010 de landstitel binnensleepte.

De inmiddels 33-jarige Brama werd na de winterstop gepasseerd door trainer Gonzalo García en keeperstrainer Boschker liet zich in gesprek met supporters ontvallen dat de controleur een negatieve invloed in de kleedkamer zou hebben. De geluidsopnames van dat gesprek werden echter openbaar gemaakt. Brama baalde stevig van de ontstane onrust. "Hij zei: ik ben teruggekomen om deze club te helpen, vorig jaar een heel mooi jaar gehad. Dat ik nu niet speel, dat kan. Maar dat ik word uitgemaakt voor jongen die het vergif is en zorgt dat er geen sfeer is... Dat doet hem wel pijn", aldus Janssen in Studio Voetbal.

Ook Boschker zat met de situatie in zijn maag. "Ik heb hem gesproken en hij heeft ook spijt. Hij is op een gegeven moment naar voren geschoven en hij had het gevoel: ik moet de club verdedigen. Dat heeft hij gedaan, maar wat hij gezegd heeft, is niet handig. Heb ik tegen hem gezegd, vond hij zelf ook", aldus Janssen. "Maar misschien zit er ook wel een kleine kern van waarheid in. Ik was ook cynisch als ik niet speelde. Dan hoopte ik ook dat het wat minder ging."

Brama zat zaterdag weer bij de wedstrijdselectie van FC Twente, dat thuis AZ met 2-0 opzijzette.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws