Woorden van Cincinnati-president raken Jans: Dit komt heel hard binnen

Woorden van Cincinnati-president raken Jans: "Dit komt heel hard binnen"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 22:18di 18-02-2020 om 22:18

Ron Jans is geraakt door de woorden van FC Cincinnati-president Jeff Berding, die op een ingelaste persconferentie stelde dat er tijdens de gesprekken met spelers meer verhalen boven water kwamen. 

"We concludeerden op basis van vertrouwelijke interviews dat het niet om één incident ging, maar dit bredere thema's waren", zei Berding. Jans zou zich volgens Berding dus niet alleen schuldig hebben gemaakt aan het gebruik van het n-woord in de kleedkamer van Cincinnati. "Het ging om het totale plaatje, om commentaar dat onacceptabel is."

"Tijdens de gesprekken kwamen meer verhalen naar boven. Ik heb de uitkomst met Gerard Nijkamp gedeeld. We wisten dat Ron geen toekomst had bij onze club en dat hij geen trainer kon blijven. Gerard sprak met Ron en legde de situatie uit. We kwamen overeen dat het het beste was voor Ron om verder te gaan. Uit respect voor de spelers delen we geen details over de situatie."

Reactie Jans
Jans laat aan de NOS weten geraakt te zijn door de woorden van Berding. "Dit komt heel hard binnen. Er wordt nu een heel ander verhaal verteld. Ik word afgeschilderd als manipulator en leugenaar. Dat ben ik niet. Er zou wel sprake kunnen zijn van een cultuurverschil. Ik ben mogelijk te naïef geweest. Hier kan ik niet tegen vechten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws