Verbazing in Duitsland om vraagprijs Ajax: 'Enorm bedrag voor onervaren speler'

Verbazing in Duitsland om vraagprijs Ajax: 'Enorm bedrag voor onervaren speler'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 14:43do 20-02-2020 om 14:43

Ajax vraagt meer geld voor Sergiño Dest dan in eerste instantie werd aangenomen. Bayern München hoopte zaken te kunnen doen voor ongeveer 26 miljoen euro, maar zal nu 30 miljoen op tafel moeten leggen.

Dat meldt het lokale TZ donderdag. De Telegraaf meldde eerder al dat Bayern Dest in januari op wilde halen, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde absoluut geen basisspelers laten vertrekken en zeker niet voor het bedrag dat de Duitsers boden. Een transfer na het seizoen is wel een optie, mits het juiste bedrag wordt betaald.

Volgens De Telegraaf bood Bayern twintig miljoen op Dest. Ajax communiceerde vervolgens een vraagprijs van 26 miljoen, maar volgens TZ vragen de Amsterdammers 'minstens 30 miljoen euro'. De krant uit München was zelf ook in de veronderstelling dat 25 miljoen genoeg was voor Bayern.

'Een enorm bedrag voor een onervaren speler die pas halverwege 2019 is doorgebroken', schrijft TZ. 'Benjamin Pavard kostte Bayern 35 miljoen euro, maar hij was al een gearriveerde Bundesliga-speler die wereldkampioen werd met Frankrijk. Alphonso Davies was net zo onervaren als Dest toen hij naar München ging en kostte slechts tien miljoen. Nu is hij veertig miljoen waard.'

Volgens eerdere berichten is de kans wel groot dat Dest naar Bayern vertrekt. 

Poll

Is Dest dertig miljoen waard?

(4210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws