Ten Hag over Blind en Ziyech: 'Denk het niet, maar we gaan het zien'

Ten Hag over Blind en Ziyech: 'Denk het niet, maar we gaan het zien'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 18:51do 20-02-2020 om 18:51

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 19:01do 20-02-2020 om 19:01

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft besloten om Daley Blind en Hakim Ziyech in de basis te zetten tijdens het Europa League-duel met Getafe. Het duo keerde onlangs terug na enige tijd afwezig te zijn geweest en speelde tegen RKC Waalwijk al 45 minuten.

Ziyech vormt samen met Lisandro Martínez en Donny van de Beek het driekoppige middenveld. "Ik wilde Ziyech eigenlijk liever aan de zijkant hebben, maar ik denk dat hij de intelligentie heeft om zich vrij te spelen. Hij moet de lijnen open gaan maken", aldus Ten Hag voorafgaand aan het treffen tegenover FOX Sports. De trainer vraagt zich echter af of de spelmaker negentig minuten lang kan spelen, net als Blind. "Denk het haast niet, maar we gaan het zien. We moeten natuurlijk de vinger aan de pols houden. Maar ze zijn ervaren genoeg."

Dat laatste geldt niet voor doelman Bruno Varela, die donderdag onder de lat zal staan. Ten Hag heeft echter het volste vertrouwen in de Portugese stand-in van de geschorste Andre Onana. "Ik heb vandaag (donderdag, red.) nog niets tegen hem gezegd: er is al genoeg gezegd. Hij weet wat hij moet doen, hij weet waarvoor hij hier is, hij moet verantwoordelijkheid nemen en een goede prestatie neerzetten."

Lassina Traoré is verrassend genoeg verkozen tot aanvalsleider van de Amsterdammers. "Hij weet wat hij moet doen in ons aanvalsspel. Naast goals maken ballen vasthouden en een aanspeelpunt zijn. En dat is een gevecht tegen deze ploeg."

Poll

Wat gaat Ajax doen in Spanje?

(146 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws