LIVE: AZ speelt gelijk tegen LASK, Ajax lijdt nederlaag bij Getafe (gesloten)

LIVE: AZ speelt gelijk tegen LASK, Ajax lijdt nederlaag bij Getafe (gesloten)

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 22:55do 20-02-2020 om 22:55

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 23:01do 20-02-2020 om 23:01

Ajax en AZ vervolgen donderdag hun Europa League-avontuur. De Amsterdammers komen om 18.55 uur in Spanje in actie tegen Getafe, terwijl AZ het om 21.00 uur in eigen huis opneemt tegen LASK Linz. Volg alle ontwikkelingen rond deze wedstrijden in dit liveblog.

Ajax speelt zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Europa League sinds de finale in 2017 tegen Manchester United. Een seizoen later werd het al in de play-offs uitgeschakeld tegen Rosenborg, en het jaar daarop kenden de Amsterdammers een succesvol avontuur in de Champions League dat strandde in de halve finale tegen Tottenham Hotspur.

Dit seizoen was Ajax ook dichtbij overwintering in de Champions League, maar in de laatste wedstrijd tegen Valencia kwamen de Amsterdammers één goal tekort voor het behalen van die doelstelling. En dus wacht nu de Europa League met direct een taaie tegenstander. Getafe is de nummer drie van Spanje en slikt zelden een goaltje. Aan Hakim Ziyech en de zijnen om die muur te doorbreken. Donderdag is de eerste wedstrijd in Spanje, over een week wacht de return in Amsterdam.

AZ plaatste zich op fantastische wijze voor de zestiende finales van de Europa League, met Ferdi Druijff in een hoofdrol. Met tien man op het veld scoorde de supersub twee keer in de slotminuten van het duel met Partizan Belgrado (2-2). Nu wacht LASK Linz, de ploeg die PSV nog zo'n pijnlijk pak slaag gaf (4-1) in Oostenrijk tijdens de groepsfase.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws