EL: Bosz verslaat FC Porto, bankzitter Kluivert ziet concurrent scoren voor Roma

EL: Bosz verslaat FC Porto, bankzitter Kluivert ziet concurrent scoren voor Roma

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 23:01do 20-02-2020 om 23:01

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 23:11do 20-02-2020 om 23:11

Peter Bosz reist volgende week met een thuisoverwinning op zak af naar Portugal voor de return tegen FC Porto. De trainer van Bayer Leverkusen zag zijn ploeg met 2-1 winnen, terwijl Justin Kluivert bij AS Roma vanaf de bank moest toekijken hoe zijn concurrent trefzeker was.

Bayer Leverkusen – FC Porto 2-1
Een mooi affiche in Duitsland voor Peter Bosz en zijn mannen. In eigen huis zag de Nederlandse oefenmeester hoe Lucas Alario de score na een klein halfuur opende. Vervolgens verdubbelde Kai Havertz na ongeveer een uur spelen vanaf elf meter de marge voor Bayer Leverkusen.

Ondanks die voorsprong van twee doelpunten werd het nog een spannend slot in Duitsland. Zé Luís bracht FC Porto namelijk terug in de wedstrijd, maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen de Portugezen niet. In de resterende twintig minuten werd er namelijk niet meer gescoord.


AS Roma – KAA Gent 1-0
Niet alleen voor Peter Bosz, maar ook voor Justin Kluivert was er reden tot juichen. Al zal Kluivert de overwinning van AS Roma met een dubbel gevoel vieren. De buitenspeler moest tegen KAA Gent namelijk vanaf de bank toekijken.

Als bankzitter zag de Nederlander hoe Carles Pérez binnen het kwartier voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde. De nieuwkomer van FC Barcelona, die de concurrentie voor Kluivert in Rome vergroot, pakte daarmee zijn kans. In de 82ste minuut mocht Kluivert nog wel invallen.

Overige uitslagen
VfL Wolfsburg - Malmö FF 2-1
Olympiakos - Arsenal 0-1
Wolverhampton - Espanyol 4-0
APOEL - FC Basel 0-3
Rangers FC - Sporting Braga 3-2

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws