Pardew slaat terug naar De Mos en De Boer: 'Misleidend en totaal niet waar'

Pardew slaat terug naar De Mos en De Boer: 'Misleidend en totaal niet waar'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 19:32vr 21-02-2020 om 19:32

ADO Den Haag en met name Alan Pardew krijgen de laatste weken de wind van voren. Diverse analisten en clubiconen haalden uit naar de gang van zaken in het Cars Jeans Stadion, maar de Engelse trainer stelt dat hij de kritiek niet persoonlijk opvat.

Aad de Mos stelde dat Pardew de controle over de kleedkamer lijkt te verliezen, terwijl Ronald de Boer 'nog nooit zo'n slecht elftal in de Eredivisie had gezien'. "Het is jammer dat dit alles gezegd wordt. En ook misleidend", reageert Pardew, geciteerd door Omroep West. "Sinds ik hier ben zijn er al speculaties. Over spelers die ik gehaald heb, maar ook over problemen tussen Nederlandse en Engelse spelers."

Volgens de Engelsman gaan de spelers 'geweldig met elkaar om'. "Het is totaal niet waar dat er twee groepen zijn. Dat de Engelse spelers apart zitten van de Nederlandse spelers. De Engelse jongens zijn warm ontvangen. We kunnen eigenlijk alleen maar van deze onzinverhalen afkomen als we punten gaan pakken."

Pardew kreeg ook mee dat hij in een column van chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf werd weggezet als 'tactisch onbenul'. "Als trainer word je vaak bekritiseerd om de manier waarop je je team laat spelen, maar het is niet vaak gebeurd dat ik als tactisch onbenul ben weggezet", lacht hij. "Ik vat de kritiek niet persoonlijk op."

Pardew is vastberaden om het tij te keren. "Ik ben binnengehaald om de ploeg te behoeden voor degradatie en dat probeer ik te doen. We proberen van alles. Opstellingen, formaties. We proberen de juiste balans in het elftal te vinden", besluit Pardew.

Het Algemeen Dagblad schreef vrijdagochtend in een vernietigend stuk dat ADO alweer af wil van de opvolger van Fons Groenendijk. Verslaggevers van de krant waren vervolgens niet welkom in het stadion.

Poll

Gaat ADO degraderen onder Pardew?

(8383 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws