Pardew 'kent het Nederlandse voetbal niet': 'Denk dat hij de kleedkamer kwijt is'

Pardew 'kent het Nederlandse voetbal niet': 'Denk dat hij de kleedkamer kwijt is'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 10:41ma 17-02-2020 om 10:41

Aad de Mos heeft geen goed woord over voor ADO Den Haag-trainer Alan Pardew na de kansloze 0-3 nederlaag tegen PSV. De analist geeft aan dat het spel van ADO tot nu toe alleen maar slechter is geworden en tactisch laat de Engelse manager ook steken vallen.

De Mos maakt aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport de vergelijking met de vorige ADO-trainer, Fons Groenendijk. "Het is slechter geworden dan onder Groenendijk. Wij hebben het idee, de mensen die er dichtbij staan, dat hij het Nederlandse voetbal niet kent", vertelt De Mos over Pardew. "Tactisch zet hij ook heel veel dingen verkeerd neer, met het spelersmateriaal dat er is."

Daarnaast kan De Mos zich ook niet vinden in het aankoopbeleid bij ADO, dat in navolging van Pardew een vracht Engelse spelers naar Nederland haalde. "De spelers die gehaald zijn, zijn tweede of derde keus Engelse spelers. Die hebben totaal geen feeling met het voetbal dat wij in Nederland spelen, dus ik denk ook dat hij de kleedkamer kwijt is. Je krijgt twee kampen: de Engelsen en de Nederlanders. Als je dan ook nog de iconen buiten de ploeg laat en het tactisch 90 minuten verkeerd doet...", sluit een kritische De Mos af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws