VAR boort Ibrahimovic goal door de neus: hevige Serie A-strijd om Europa lonkt

VAR boort Ibrahimovic goal door de neus: hevige Serie A-strijd om Europa lonkt

22-02-2020 20:43 Laatste update: 23:36
11

Het behalen van Europees voetbal belooft een hels kwarwei te worden voor AC Milan. De Rossoneri speelden gelijk tegen Fiorentina en sluiten de zaterdagavond af als nummer 7 van de Serie A, gelijk met nummer 6 Napoli, maar slechts twee punten voor op nummer 10 Bologna.

Fiorentina-AC Milan 1-1
Beide ploegen gaven elkaar voor rust weinig toe: Zlatan Ibrahimovic leek de score te openen in Florence, maar de VAR keurde zijn treffer af wegens hands. De tweede helft was des te spectaculairder. Vlak nadat de geblesseerde doelman Gianluigi Donnaruma zich moest laten vervangen, kwamen de gasten op 0-1 via Ante Rebic. Nadat Dalbert rood kreeg, leek de buiten zo goed als binnen voor AC Milan.

Niets bleek minder waar: de tien van Fiorentina rechtten de rug en uitgerekend de bij de Rossoneri opgeleide Patrick Cutrone versierde een strafschop. Erick Pulgar passeerde de ingevallen Asmir Begovic en bezorgde La Viola alsnog een punt.

Schalke 04 - RB Leipzig 0-5
RB Leipzig beleefde een droomstart tegen Schalke 04. Al na 55 seconden haalde Marcel Sabitzer fantastisch uit: 0-1. Het bleek de opmaat voor een zeer vervelende avond voor Die Königsblauen, al hielden ze de schade verrassend lang beperkt.

Pas in het laatste halfuur nam Leipzig in rap tempo afstand: Timo Werner, Marcel Halstenberg, Angeliño en Emil Forsberg troffen stuk voor stuk op fraaie wijze doel: 0-5. Voor oud-PSV'er Angeliño was het zijn eerste treffer in Duitse dienst.

De formatie van Nagelsmann boekte woensdag al een kostbare zege bij Tottenham Hotspur in de Champions League en trekt die vorm dus door in de Bundesliga. Leipzig nadert koploper Bayern München tot op één punt. Schalke blijft steken op plek zes.

Real Sociedad - Valencia 3-0
De vormcrisis bij Valencia neemt serieuze vormen aan. Het team van Alberto Celades kreeg woensdag al met 4-1 klop van Atalanta Bergamo en ook in de Primera Division werd Los Che zaterdag op een forse nederlaag getrakteerd. Real Sociedad was met 3-0 te sterk in Anoeta. Mikel Merino opende na twaalf minuten de score en op slag van rust tekende Nacho Monreal voor de 2-0. In de tweede helft maakte Adnan Januzaj er al snel 3-0 van op prachtige wijze.

De zege van de Basken, waar Martin Odegaard en Alexander Isak in de basis stonden, kwam daarna niet meer in gevaar. Real Sociedad klimt naar plek vier in Spanje, Valencia staat nu achtste.