'Tadic en Babel hebben geen goede actie gemaakt, het gaat te snel voor hem'

'Tadic en Babel hebben geen goede actie gemaakt, het gaat te snel voor hem'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 06:48ma 24-02-2020 om 06:48

Bij Ajax is er momenteel bijzonder weinig houvast om de crisis te bezweren. Arno Vermeulen en Theo Janssen stellen na de 1-0 nederlaag bij Heracles Almelo dat er veel aan schort bij de landskampioen.

"Het gaat helemaal niet goed met Ajax", zegt Vermeulen. "Er zijn steeds andere redenen waarom ze slecht spelen. Ook Ten Hag komt steeds met andere redenen. Er zijn andere spelers die geblesseerd raken of weer fit zijn. Ze spelen bijna nooit met hetzelfde elftal. En veel spelers steken in matige vorm. Een voorhoede met Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic is op papier fantastisch, maar de uitkomst is heel mager."

Vermeulen houdt zijn hart vast voor de Amsterdammers, die in de Europa League op het randje van uitschakeling balanceren en in de Eredivisie nog maar drie punten voorstaan op AZ. "Ze zullen nooit het niveau van vorig jaar halen, maar ik weet ook niet hoe ze de komende weken doorkomen. Ze krijgen een heel zware maand."

Ook Janssen is kritisch. "Het positiespel van achteruit is zeer matig op het moment. Als je kijkt hoeveel ballen Blind verliest, terwijl dat normaal zijn kracht is. Schuurs die een paar keer verschrikkelijk in de fout ging. Martínez, Gravenberch… In de tweede helft kwam Eiting erin, toen ging het ietsje beter lopen. Eiting deed het wel behoorlijk. Toen gingen ze ook wat anders spelen."

"Alleen de eindfase: Tadic en Babel hebben geen goede actie gemaakt", vervolgt de oud-middenvelder, die sowieso niet onder de indruk is van de Oranje-international. "Hij heeft veel moeite. Het gaat voor hem te snel en de ruimtes zijn te klein. Hij heeft ruimtes nodig om belangrijk te zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws