Update: Linssen heeft kneuzing en lijkt 'wondermiddel' niet nodig te hebben

Update: Linssen heeft kneuzing en lijkt 'wondermiddel' niet nodig te hebben

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 07:58ma 24-02-2020 om 07:58

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 17:29ma 24-02-2020 om 17:29

Bryan Linssen liep zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV een gekwetste enkel op. De aanvoerder van Vitesse haalt daardoor weer een beproefd recept van stal: een pot mosterd.

Voor Linssen is het duel met PEC Zwolle van komend weekeinde in gevaar. "Nu is alles dik", zegt de 29-jarige aanvaller in de Gelderlander. "Ik vermoed dat er in het ziekenhuis verder onderzoek nodig zal zijn. Ik kan niet eens steunen op de enkel. Ik moet de komende dagen afwachten, maar zet PEC Zwolle zeker niet uit mijn hoofd. Ik ga ervan uit snel terug te keren."

Linssen hoopt zijn herstel te bespoedigen met mosterd. De Limburger leerde die behandeling van Christiaan Büttner, de vader van Alexander Büttner. Eind 2018 kwam hij in het nieuws nadat het 'wondermiddel' hem razendsnel verloste van een enkelblessure. "Ik ga nu zeker mosterd op de enkel smeren. Omdat dat helpt. Ik doe er alles aan om snel terug te komen. Ik wil geen wedstrijd missen."

Tegen PSV (1-2) viel Linssen al na een half uur uit. "Ik raakte na een paar minuten in de wedstrijd geblesseerd", verklaart de Vitesse-captain. "In een duel met Pablo Rosario. Ik heb daarna twee paracetamol geslikt. Om de pijn te lijf te gaan. Ik wilde verder. Maar na een half uur was het gewoon op. Ik kon met links niet meer schieten. De enkel deed steeds meer pijn en zwol ook op."

Update: Bryan Linssen kan opgelucht ademhalen. De topscorer van Vitesse heeft tegen PSV slechts een kneuzing van de voet opgelopen. De Arnhemmers hebben 'goede hoop' dat hij zaterdag tegen PEC Zwolle inzetbaar is, meldt de Gelderlander. Linssen vertelde al dat hij wederom mosterd op zijn gekwetste enkel wil smeren om het herstel te bespoedigen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws