Bordalás ziet Ajax als favoriet en sneert naar pers: 'Krijgen dat stempel altijd'

Bordalás ziet Ajax als favoriet en sneert naar pers: 'Krijgen dat stempel altijd'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 09:41ma 24-02-2020 om 09:41

Niet Getafe, maar Ajax is de favoriet voor een plek in de achtste finales van de Europa League. Dat stelt José Bordalás. De trainer van de Spaanse tegenstander van Ajax maakt zijn borst nat voor de return in Amsterdam.

Getafe ging zondag kansloos onderuit tegen Sevilla (0-3), nadat FC Barcelona vorige week ook te sterk was. Bordalás kreeg na afloop vragen over de fitheid van zijn spelers. "Het gaat fysiek gezien prima met de ploeg", liet hij weten. "Dit moet ons terugbrengen bij de realiteit. Sevilla heeft het vierde budget van Spanje en spelers van hoog niveau. Een fout bepaalde de wedstrijd en donderdag hebben we weer een lastige wedstrijd, waarin Ajax de favoriet is."

Deze week komt Getafe met een 2-0 voorsprong in de achterzak naar Amsterdam. Bordalás: "Het is normaal dat er euforie is, maar we mogen de realiteit niet uit het oog verliezen. Het is een goed resultaat, maar er is nog niks beslist. Ajax maakte vier doelpunten tegen Real Madrid en drie tegen Valencia. Het is een geweldig team, maar we gaan erheen met het maximale als droom."

Overigens was de trainer van de Madrilenen allerminst blij met de reactie van de Spaanse pers op de de verloren thuiswedstrijd tegen Sevilla, dat géén kritiek kreeg voor het 'constante tijdrekken'. "Terwijl wij dat stempel altijd krijgen", foeterde Bordalás. "Maar vandaag zal niemand iets zeggen over tijdrekken. Daar hebben jullie het alleen over als Getafe wint."

Poll

Gaat Ajax ten koste van Getafe tóch nog door in Europa?

(13422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws