De Boer over beoogde Ajax-vervanger Tagliafico: 'Denk dat hij de beste optie is'

De Boer over beoogde Ajax-vervanger Tagliafico: 'Denk dat hij de beste optie is'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 00:00do 27-02-2020 om 00:00

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 00:25do 27-02-2020 om 00:25

Daley Blind is de beste optie voor Ajax-trainer Erik ten Hag om Nicolás Tagliafico te vervangen tegen Getafe. Dat stelt Ronald de Boer. Tagliafico is geschorst voor de Europa League-return in Amsterdam.

"Bij Blind weet je wat je krijgt", aldus De Boer tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft er vaak gespeeld. Ik denk dat hij, puur kijkend naar de positie, de beste optie is. Je moet echter ook rekening houden met het hele plaatje: is hij niet té belangrijk centraal achterin? Toch zou ik voor Blind kiezen als linksback en dan Martínez naar het centrum halen."

"Ook Martínez kan daar spelen, ja. Het is een zelfde type als Tagliafico, een pitbull. De laatste weken heeft hij vaak op het middenveld gestaan. Dat kan voor zo'n jongen ook vervelend zijn, om steeds te moeten schakelen. Dat zou Ten Hag bij hem moeten polsen."

Het AD werpt daarnaast de namen van Kik Pierie en Jurriën Timber op, maar De Boer ziet dat niet zitten. "Pierie lijkt mij uitgesloten voor komende donderdag. Hij is er gewoon nog niet klaar voor. Dat is helemaal geen schande, want hij krijgt een jaar de tijd om te wennen. Hij moet nog even geduld hebben." Over Timber: "Op termijn zie ik hem zeker als een geschikte Ajax-speler, maar in zo'n belangrijk duel zou ik hem niet belasten met zijn basisdebuut."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet Tagliafico vervangen tegen Getafe?

(1680 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws