De Boer heeft hard hoofd in Ajax-comeback: 'Gaan ze weer zeiken bij de scheids'

De Boer heeft hard hoofd in Ajax-comeback: 'Gaan ze weer zeiken bij de scheids'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 22:32wo 26-02-2020 om 22:32

Ajax dat ten koste van Getafe doorgaat naar de achtste finales van de Europa League: Frank de Boer heeft er een hard hoofd in. De Amsterdammers moeten donderdagavond een 2-0 nederlaag zien weg te poetsen.

"Ik denk dat het heel lastig wordt voor Ajax", zegt De Boer bij FOX Sports. "We hebben gezien wat voor stugge tegenstander Getafe is. Ze zullen weer alle trucs uithalen om Ajax uit de wedstrijd te halen. Ik hoop dat ze het geduld kunnen opbrengen en meer gaan focussen op waar ze goed in zijn, in plaats van dat ze meegaan in het spelletje van Getafe."

De trainer van Atlanta United ziet 'nog wel een kansje' voor Ajax. "Maar ik denk dat het op dit moment zestig procent Getafe, veertig procent Ajax is. Getafe staat niet voor niets zo hoog in de Primera División, dus het wordt heel lastig. Als Ajax het haalt, is het zeer knap."

Getafe's speelstijl past niet bij Ajax, vindt De Boer. "Je wilt een bepaald ritme houden in je spel tijdens een wedstrijd, maar nu ligt het continu stil en gaat Getafe weer zeiken bij de scheidsrechter. Dus je bent continu uit je ritme en Ajax - als voetballende ploeg - wil dat juist niet."

Poll

Stelling: Ajax gaat ten koste van Getafe door in de Europa League

(4150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws