Getafe ontvouwt strijdplan: 'Essentieel dat Ajax zich slecht voelt, vooral Blind'

Getafe ontvouwt strijdplan: 'Essentieel dat Ajax zich slecht voelt, vooral Blind'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 23:42wo 26-02-2020 om 23:42

Het strijdplan van Getafe voor de Europa League-return tegen Ajax ligt klaar. Jaime Mata laat doorschemeren dat de centrale verdedigers - met name Daley Blind - vastgezet gaan worden in de Johan Cruijff Arena.

"Tegen een team als Ajax dat graag de bal heeft, is het essentieel dat de centrale verdedigers ze slecht voelen, vooral Daley Blind", aldus Mata, aanvaller van Getafe, in gesprek met El País. "Als ze in de wedstrijd groeien, voelen ze zich comfortabel. En hoe comfortabeler ze zijn, hoe beter ze zullen spelen en hoe slechter het ons uitkomt."

"Ajax heeft de bal nodig", weet Mata. "In hun competitie zijn ze gewend om wedstrijden te domineren. Dat kunnen wij in ons voordeel gebruiken. Als ze niet lekker de bal kunnen rondspelen, worden ze ongemakkelijk."

In de heenwedstrijd kwamen Getafe en Ajax tot slechts 42 minuten zuivere speeltijd. Die kritiek wordt weerlegd door Mata. "We willen niet dat het spel stilligt. Dit staat haaks op wat er over ons wordt gezegd, want we worden er vaak van beschuldigd dat onze wedstrijden weinig zuivere speeltijd hebben. Het is precies het tegenovergestelde."

Poll

Gaat Ajax nog door?

(9372 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws