Telegraaf: Blind linksback, Eiting op middenveld, Danilo kan basisdebuut maken

Telegraaf: Blind linksback, Eiting op middenveld, Danilo kan basisdebuut maken

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 06:51do 27-02-2020 om 06:51

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 07:13do 27-02-2020 om 07:13

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt voor een verrassing te gaan zorgen tijdens het Europa League-duel met Getafe van donderdagavond. Volgens De Telegraaf kan Danilo Pereira zijn Europese debuut maken bij de Amsterdammers.

De twintigjarige aanvaller uit Brazilië – in 2017 overgekomen van Santos – viel zondag tegen Heracles Almelo al voor het eerst in bij de hoofdmacht. Nu lonkt voor hem een basisplek tegen Getafe, tenzij Ten Hag het risico wil nemen door de pas herstelde Quincy Promes meteen weer aan de aftrap te laten staan. Zo niet, dan zal Danilo samen met Dusan Tadic en Ryan Babel de aanval vormen: Klaas-Jan Huntelaar verdwijnt in dat geval uit de basis.

Het gemis van de geschorste Nicolás Tagliafico zal vermoedelijk opgevuld worden door Daley Blind, die vanaf het centrum naar de linksbackpositie lijkt te verhuizen: Lisandro Martínez kan het centrum vormen met Perr Schuurs. Carel Eiting staat naar verwachting op het middenveld met Donny van de Beek en Ryan Gravenberch. Edson Álvarez stond tijdens het heenduel met Getafe nog in het hart van de defensie, maar voor de Mexicaan is vermoedelijk geen basisplek weggelegd.

Ajax trapt donderdagavond om 21.00 uur af tegen de Spanjaarden en zal een 2-0 nederlaag uit het heenduel goed moeten maken.

Vermoedelijke opstelling volgens De Telegraaf: Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Danilo, Tadic, Babel.

Poll

Gaat Ajax ten koste van Getafe tóch nog door in Europa?

(13419 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws