Ten Hag kan weer beschikken over Promes, nog geen Neres en Mazraoui bij Ajax

Ten Hag kan weer beschikken over Promes, nog geen Neres en Mazraoui bij Ajax

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 15:30wo 26-02-2020 om 15:30

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 15:52wo 26-02-2020 om 15:52

Quincy Promes keert donderdagavond terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor het treffen met Getafe. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag woensdag op de persconferentie in aanloop naar de return in de Europa League. 

Begin februari raakte Promes geblesseerd in de gewonnen topper tegen PSV. Vorige week maakte hij al zijn rentree op het trainingsveld en de aanvaller trainde deze week ook al mee met de selectie, waardoor hij inzetbaar is tegen Getafe. Afgelopen zondag werd er voor het uitduel met Heracles Almelo al voorzichtig rekening gehouden met de terugkeer van Promes. Dat bleek nog te vroeg, maar donderdag is de buitenspeler weer van de partij.

Neres en Mazraoui
Tijdens het persmoment maakte Ten Hag al bekend dat Hakim Ziyech de wedstrijd tegen de Spanjaarden aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Daar blijft het niet bij: ook David Neres en Noussair Mazraoui moeten de return laten schieten. Het tweetal is nog niet voldoende hersteld van een blessure. Met name de afwezigheid van vleugelverdediger Mazraoui komt Ajax slecht uit nu linksback Nicolás Tagliafico geschorst is tegen Getafe.

Het herstel van Neres duurt aanzienlijk langer dan op voorhand gedacht. "Ik kan weinig over Neres zeggen. Het proces loopt niet als gehoopt, we zullen geduldig moeten zijn. Maar dat is de natuur. Het helingsproces gaat niet zoals we verwacht hadden", aldus Ten Hag.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws