Van Basten: 'Het is een schande, afvragen wat we aan het doen zijn in Nederland'

Van Basten: 'Het is een schande, afvragen wat we aan het doen zijn in Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 09:12vr 28-02-2020 om 09:12

Kenneth Perez meent dat Ajax simpelweg teveel aan kwaliteit heeft ingeboet voor nieuw Europees succes. Marco van Basten trekt het in breder verband en is kritisch op de staat van het Nederlandse voetbal na de uitschakeling van de Amsterdammers tegen Getafe.

"Ajax is totaal niet meer zo goed als vorig jaar of drie maanden geleden", zegt Perez bij FOX Sports. De Deen is niet verrast dat Ajax het zo moeilijk had met Getafe. "Ze hebben een bepaalde manier van spelen die heel vervelend is. Dat ligt een team als Ajax niet. Ze tonen heel vervelend gedrag, maar ze kunnen ook wel voetballen. Het is niet dat het helemaal niets is."

Van Basten is het daar niet helemaal mee eens. Hij kraakt de Amsterdamse eliminatie, maar ook die van AZ. "Schande? Dat vind ik wel. Als je het Nederlandse voetbal nu bekijkt en ziet dat AZ er tegen LASK Linz uitvliegt en Ajax tegen Getafe, dan moet je je afvragen wat we in Nederland aan het doen zijn met onze competitie. Abominabel? Dat vind ik wel, ja."

Volgens Arnold Bruggink doe je de koploper van Oostenrijk en de nummer vijf van de Primera Division daarmee tekort. "LASK en Getafe zijn geen aansprekende namen, maar hebben wel een trainer die hun ploegen goed neer kan zetten. Ze wekken enorm veel energie en irritatie op."

Van Basten: "Daar heb je gelijk in, maar ik zeg het je: in de volgende ronde vliegen ze er allebei uit. Het niveau van Ajax en AZ is momenteel gewoon niet goed."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws