PSV met vrijwel fitte selectie tegen Feyenoord: 'Alleen Malen is er nog niet bij'

PSV met vrijwel fitte selectie tegen Feyenoord: 'Alleen Malen is er nog niet bij'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 13:39vr 28-02-2020 om 13:39

Ernest Faber kan zondag tijdens de topper tegen Feyenoord beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Donyell Malen ontbreekt tegen de Rotterdammers, Jorrit Hendrix keert terug van een blessure. Daarnaast bespreekt Faber de belangrijke rol van Ryan Thomas de afgelopen weken.

Fijn nieuws dus voor Faber in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer kan over bijna al zijn spelers beschikken. "Ja, alleen Donyell is er nog niet bij. En vanavond spelen er een aantal jongens mee bij Jong PSV", geeft hij aan op de persconferentie voor de wedstrijd. 

De laatste weken blijkt Thomas een zeer belangrijke schakel in het elftal van PSV. "We hebben het natuurlijk met de staf over de opstelling, daar geef ik aan wat mijn idee is", vervolgt Faber. "Ik zie in Ryan een soort tweede spits die dynamiek heeft. Het is een soort middenvelder die inzakt, dan weer diep gaat, die veel meters maakt maar ook vol kan drukzetten. Zo is het eigenlijk ontstaan."

Zondag staat Faber tegenover zijn 'mentor' Dick Advocaat. "Voor mij is het heel mooi om tegen Dick te mogen spelen. Het is natuurlijk mijn leermeester geweest als speler, maar ook als trainer. Het is een hele knappe serie die ze hebben neergezet, volgens mij twaalf keer gewonnen. Ze dwingen ook een beetje het geluk af", sluit Faber af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het zondag bij PSV-Feyenoord?

Winst PSV
43%
Gelijkspel
17%
Winst Feyenoord
40%
(2683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws