Faber verklaart keuze voor Schwaab: 'Het is niet alleen een wedstrijdje spelen'

Faber verklaart keuze voor Schwaab: 'Het is niet alleen een wedstrijdje spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 14:51vr 28-02-2020 om 14:51

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 15:30vr 28-02-2020 om 15:30

Daniel Schwaab kan de laatste weken rekenen op een basisplaats bij PSV. Trainer Ernest Faber is vol lof over de ervaren Duitser en vindt dat er te weinig aandacht is voor zijn kwaliteiten.

"Omdat we gewonnen hebben. De resultaten waren goed. En de aandacht wordt vaak gelegd op dingen die hij niet goed doet, maar er zijn ook heel veel dingen die hij wel goed doet", aldus Faber op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord.

De PSV-trainer ziet Schwaab als een belangrijke pion binnen zijn ploeg. "Als je ziet gedurende de week, waar jullie (de pers, red.) meestal niet bij zijn, hoe hij met de spelers bezig is en hoe hij de groep bij elkaar houdt, dat is misschien wel negentig procent van het werk dat je ook moet doen. Het is niet alleen maar een wedstrijdje spelen."

Toch benadrukt de trainer dat Schwaab geen grote voorsprong heeft op Timo Baumgartl, de directe concurrent van Schwaab voor de positie van rechter centrale verdediger. "Nee, het zit heel dicht bij elkaar. Daniel is wat meer ervaren, maar Timo doet het ook goed. Stel dat Daniel niet zou kunnen spelen dat staat daar blind Timo, die dat makkelijk in kan vullen."

Poll

Wie zou jij opstellen?

(709 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws