Advocaat zag Feyenoord al aankomen: 'Die kloppen weer bij mij aan'

Advocaat zag Feyenoord al aankomen: 'Die kloppen weer bij mij aan'

Gepubliceerd: zaterdag 29 februari 2020 om 07:49za 29-02-2020 om 07:49

Laatste update: zaterdag 29 februari 2020 om 15:59za 29-02-2020 om 15:59

Dick Advocaat is een voetbaldier pur sang en geniet dan ook met volle teugen van zijn werk bij Feyenoord. Zijn aanstelling in Rotterdam-Zuid heeft wel wat voeten in de aarde gehad, zo geeft hij toe.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad gaat de oefenmeester in op zijn werk in Rotterdam en zijn aanstelling. "Dat kan best lastig zijn, een leven zonder voetbal. Ik wist wel dat er nog iets langs zou komen. Want wat ik nu doe, is prachtig. We hebben een geweldige technische staf, iedereen heeft zijn rol. Ik ben overal bij betrokken, zeven dagen in de week. Zo heb ik altijd gewerkt, er vol voor gaan."

Onder Jaap Stam kwam Feyenoord in een flinke crisis terecht. De Rotterdammers bungelden ergens in de grijze middenmoot en Advocaat wist al hoe laat het was. "Feyenoord wilde mij al vaker vastleggen en nooit kwam het ervan. Toen ze dit seizoen een mindere periode kenden, wist ik: die kloppen weer bij mij aan. Dat zelfvertrouwen heb ik gewoon. En ik wist ook: hier ga ik iets van maken."

De markante oefenmeester was in een eerder stadium al dichtbij De Kuip. "Ik was dé kandidaat om Van Bronckhorst op te volgen. Het probleem was dat we op dat moment even slecht draaiden met FC Utrecht. Ik zat er niet lekker in. Het werd allemaal heel negatief. Ik hoorde dat de aanhang bezig was met een spandoek. Er zou zoiets opstaan als: wat moet Feyenoord met die oude Advocaat? Bel ze af, zei ik toen tegen Rob Jansen", geeft hij toe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws