Go Ahead Eagles stelt Van Wonderen aan als nieuwe hoofdtrainer

Go Ahead Eagles stelt Van Wonderen aan als nieuwe hoofdtrainer

29-02-2020 10:11 Laatste update: 10:30
28

Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De trainer tekent voor twee seizoenen in Deventer en neemt het stokje na dit seizoen over van Jack de Gier.

Daarmee heeft Van Wonderen zijn gewenste uitdaging als hoofdtrainer gevonden. Eerder dit seizoen verliet hij de technische staf van bondscoach Ronald Koeman bij Oranje omdat hij op eigen benen wilde staan. In eerste instantie leek Van Wonderen dicht bij een avontuur bij NAC Breda, maar de Brabanders kozen uiteindelijk voor Peter Hyballa als nieuwe trainer. In Go Ahead heeft Van Wonderen nu dus wel een club gevonden waar hij zelf voor de groep kan staan.

"Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien", reageert Van Wonderen op de website van zijn nieuwe werkgever.

Het feit dat Van Wonderen stopte bij het Nederlands elftal maakt indruk op technisch manager Paul Bosvelt, die blij is met de aanstelling van Van Wonderen. "Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken. Hij heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau."

Door de komst van Van Wonderen komt er na dit seizoen een einde aan het verblijf van trainer Jack de Gier, die afgelopen zomer voor één seizoen tekende in Deventer.