Botteghin over 'ongelooflijke' beslissing: 'Het was overduidelijk hands'

Botteghin over 'ongelooflijke' beslissing: 'Het was overduidelijk hands'

02-03-2020 09:39
102

Eric Botteghin is niet blij met de arbitrage tijdens het duel met PSV. De Feyenoord-verdediger vindt dat zijn team een zuivere penalty is onthouden, nadat Denzel Dumfries een handsbal zou hebben gemaakt in het strafschopgebied.

"Ik zie de bal komen en wil koppen. Hij raakt de bal met zijn hand die voor en boven mijn hoofd komt", reageert Botteghin na de wedstrijd verbaasd voor de camera van FOX Sports. "Ik blijf de beslissing van de VAR ongelooflijk vinden. Het was zo overduidelijk hands."

Daarvoor was Botteghin al trefzeker, niet voor het eerst de afgelopen seizoenen in het Philips Stadion. "Hij zat er lekker in", lacht de verdediger. Botteghin lag er de afgelopen weken kort uit met een blessure, maar is weer helemaal terug. "Goed dat ik terug ben en gelijk scoor."

Door het gelijke spel blijft Feyenooord langer ongeslagen, tot genoegen van Botteghin. "Dat is mooi, het geeft je ook vertrouwen als je zoveel wedstrijden achter elkaar niet verliest. Dat moeten we meenemen naar donderdag, want donderdag is een hele belangrijke wedstrijd voor ons."