Van Hanegem tipt Koeman: 'Hij is pas 18, maar verdient al een kans bij Oranje'

Van Hanegem tipt Koeman: 'Hij is pas 18, maar verdient al een kans bij Oranje'

Willem van Hanegem is onder de indruk van Joshua Zirkzee. De achttienjarige Nederlander debuteerde zaterdag met een doelpunt in de basis van Bayern München en verdient volgens De Kromme een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

'Ik hoop dat Ronald Koeman die jongen echt zal oproepen voor de komende interlands tegen de Verenigde Staten en Spanje', windt Van Hanegem er geen doekjes om in het Algemeen Dagblad. 'Ik zag bij Bayern hoe Thomas Müller met hem aan de slag gaat. Hij speelt Zirkzee aan, laat hem echt groeien. Zirkzee is pas 18, maar verdient al een kans bij Oranje. Ik denk dat het snel zal gaan met hem.'

Zirkzee stond afgelopen zaterdag voor het eerst in de basis bij Bayern München. Hij verving Robert Lewandowski, die tot het einde van de maand aan de kant staat met een blessure. Het succesvolle basisdebuut van Zirkzee werd overigens overschaduwd door de gebeurtenissen in de slotfase van Hoffenheim - Bayern. Nadat de Bayern-fans een beledigend spandoek over Hoffenheim-baas Dietmar Hopp hadden ontrold, besloten beide ploegen in de laatste tien minuten niet meer te voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s