Complimenten voor arbitrage: 'Beide topwedstrijden werden top geleid'

Complimenten voor arbitrage: 'Beide topwedstrijden werden top geleid'

02-03-2020 12:17 Laatste update: 12:23
134

Volgens Reinold Wiedemeijer zijn de twee toppers van zondag uitstekend geleid door de arbitrage. De oud-scheidsrechter looft zowel de optredens van de scheidsrechters als de videoscheidsrechters die actief waren bij PSV – Feyenoord (1-1) en Ajax – AZ (0-2).

In beide toppers waren er wel een aantal discutabele momenten. Zo claimde Feyenoord een penalty na een vermeende handsbal van Denzel Dumfries, maar zowel de VAR als scheidsrechter Dennis Higler vond het geen strafschop. "De bal gaat erg ver weg, de hand hangt daar wel en hoort daar wellicht niet, maar ook ik zit hier alles te bekijken uit alle hoeken en zie niet dat hij de bal met zijn hand wegduwt. Hij stoot niet naar de bal, het heeft er alle schijn van dat hij hem kopt", reageert Wiedemeijer bij FOX Sports op het voorval.

De VAR greep bij die actie niet in, iets wat wel gebeurde in de wedstrijd Ajax – AZ. Zo werd er onder meer een doelpunt van AZ afgekeurd vanwege aanvallend hands van Myron Boadu. Ondanks de discutabele momenten en inmenging van de VAR heeft Wiedemeijer lovende woorden voor de arbitrage. "De beide topwedstrijden werden top geleid. Ze hebben uitstekend hun best gedaan, ze zaten er kort op, hebben veel door laten voetballen. Gözübüyük floot een solide partij en de beide VAR-en, waar een hoop kritiek op was, hebben hun werk denk ik naar behoren gedaan."

Bij het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse (4-3) was er de nodige discussie over de strafschop die PEC kreeg vanwege een dubieuze handsbal. "De scheidsrechter ziet dat in snelheid en ziet dat de bal op die arm komt, die daar vreemd zit. De VAR heeft daarnaar gekeken en ziet dat wellicht ook en grijpt daardoor niet in", verdedigt Wiedemeijer het besluit van arbiter Allard Lindhout. Al is hij wel duidelijk in zijn oordeel. "Wij hadden liever geen strafschop gezien."