Weghorst wederom waardevol voor Wolfsburg: 'Wil vaker scoren met het hoofd'

Weghorst wederom waardevol voor Wolfsburg: 'Wil vaker scoren met het hoofd'

02-03-2020 18:46 Laatste update: 18:48
7

Wout Weghorst maakte zondag tegen 1.FC Union Berlin alweer zijn elfde treffer van het huidige Bundesliga-seizoen en hij is dan ook onmisbaar voor VfL Wolfsburg. Ondanks dat hij bekendstaat als een goede kopper, wil hij zich daarin nog altijd verbeteren.

Weghorst scoorde vijf van zijn 28 Bundesliga-doelpunten met het hoofd, maar de goalgetter gaf tegenover Wolfsburger Algemeine aan dat hij hier graag zichzelf nog in verbetert. "In de eerste helft had ik al een goede mogelijkheid met het hoofd, maar toen redde de keeper nog uitstekend. Ik zit er vaak goed bij met kopballen, maar wil me daarin nog verbeteren."

De oud-spelers van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ was in ieder geval blij dat hij in de tweede helft wél koppend doel wist te treffen. "Het is super dat het nu gelukt is. De voorzet van João Victor was ook perfect. Ik hoefde alleen maar mijn hoofd ertegenaan te zetten", complimenteert hij zijn teamgenoot. Weghorst bezet momenteel de vijfde plek op de topscorerslijst van de Bundesliga, achter Robert Lewandowski, Timo Werner, Jadon Sancho en Robin Quaison.