Advocaat lijkt twijfel voorbij: Er komt wat salarisbudget vrij, behoorlijk wat

Advocaat lijkt twijfel voorbij: "Er komt wat salarisbudget vrij, behoorlijk wat"

03-03-2020 13:58
107

Een contractverlenging van Dick Advocaat is een kwestie van tijd, voorspelt Jan Dirk Stouten. Volgens de hoofdredacteur van Recht Uit Rotterdam en de gewezen RTV Rijnmond-journalist kunnen beide partijen 'niet meer om elkaar heen'.

De Kleine Generaal heeft zich tot dusver op de vlakte gehouden over zijn sportieve toekomst. Volgens het Algemeen Dagblad moest hij er eerst van overtuigd worden dat er na de zomerstop nog voldoende perspectief is, maar Stouten meent dat hij dit stadium al voorbij is. "Tot een tijdje geleden heeft hij echt wel getwijfeld", vertelt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Vanuit de gedachte: ik kan het eigenlijk niet zo snel beter doen dan nu. Maar inmiddels kunnen beide partijen niet meer om elkaar heen, nu het zo goed gaat."

Stouten denkt ook dat Feyenoord de selectie op peil kan houden. "Er komt wat salarisbudget vrij, behoorlijk wat salarisbudget: Vermeer die al weg is, Larsson die al weg is, contracten van Botteghin en Van der Heijden die aflopen... Het verschil in budget met Ajax is groot, maar Frank Arnesen (de technisch directeur, red.) kan voor Feyenoord-begrippen best wat dingen gaan doen deze zomer. Dat kan voor Advocaat ook een reden zijn om te denken: ik ga nog een jaartje door."