Bayern-aanwinst Nübel is plek onder Schalke-lat kwijt: rest van seizoen op bank

Bayern-aanwinst Nübel is plek onder Schalke-lat kwijt: rest van seizoen op bank

04-03-2020 08:27
20

Alexander Nübel komt de rest van het seizoen niet meer in actie bij FC Schalke 04. Trainer David Wagner heeft besloten dat de doelman, die aankomende zomer transfervrij naar Bayern München vertrekt, niet meer in de basis gaat beginnen in Gelsenkirchen.

Nübel maakte de afgelopen weken een allesbehalve zekere indruk onder de lat bij Schalke en is nu ook het vertrouwen van trainer Wagner kwijt. Tegen RB Leipzig en FC Köln ging de doelman in de fout. "Gezien de omstandigheden en de aankomende transfer heb ik niet het gevoel dat hij de potentie die hij heeft op het veld kan laten zien", vertelt Wagner na de met 0-1 verloren bekerwedstrijd tegen Bayern voor de camera van ARD.

Tegen Bayern nam Duits jeugdinternational Markus Schubert de plek van Nübel onder de lat in. Dat deed de 21-jarige keeper met verve. "Hij was foutloos, er was niets op zijn optreden af te dingen", geeft Wagner aan.

Schubert maakt het seizoen dus af in het doel bij Schalke, terwijl Nübel het zal moeten doen met wedstrijden bij de reserves totdat hij de overstap naar Bayern kan maken.