Dromen van plek in Oranje-selectie: 'Wil altijd voor hoogst haalbare gaan'

Dromen van plek in Oranje-selectie: 'Wil altijd voor hoogst haalbare gaan'

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 08:24do 05-03-2020 om 08:24

Justin Bijlow is sinds het vertrek van Kenneth Vermeer naar Los Angeles FC de onbetwiste nummer één onder de lat bij Feyenoord. De doelman hoopt op het EK van aankomende zomer, maar ziet het niet als een ramp als hij niet bij de Oranje-selectie zit.

"Toen Kenneth wegging, was het wel duidelijk dat ik zou gaan keepen", begint Bijlow in gesprek met de NOS. "Ik voelde dat ik nu weer mocht laten zien dat ik de nummer één wil zijn en ben." In de jeugd werd er nog wel eens getwijfeld aan het fysieke aspect bij de keeper, maar dat heeft hij naar eigen zeggen flink verbeterd. "Tijdens mijn blessures heb ik veel kunnen trainen op het fysieke aspect. Ik heb natuurlijk ook teruggekeken wat er allemaal beter kon. Wat deed ik, of wat had ik eigenlijk niet moeten doen."

Bijlow maakt indruk in De Kuip en langzaamaan beginnen er geruchten rond te gaan waarin de Feyenoord-doelman gelinkt wordt aan het Nederlands elftal. "Ik denk dat ik nu gewoon zo door moet blijven gaan", blijft Bijlow nuchter. "In maart is de volgende interlandperiode en dan zie ik wel waar ik bij hoor. Ik wil altijd voor het hoogst haalbare gaan. Het is natuurlijk een droom voor iedereen om met het Nederlands elftal mee te gaan naar een eindtoernooi. Als het dit EK al is, dan zou het helemaal geweldig zijn, maar er komen er natuurlijk meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Bijlow bij de volgende selectie van Oranje te zitten?

Ja, hij blinkt wekelijks uit bij Feyenoord?
55%
Nee, Koeman heeft betere opties
45%
(411 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws