Leeuwin zet 'titelkandidaat' op scherp: 'Al moeten we niet te veel erover praten'

Leeuwin zet 'titelkandidaat' op scherp: 'Al moeten we niet te veel erover praten'

05-03-2020 18:15 Laatste update: 18:16
28

Ramon Leeuwin vindt dat AZ zijn titelaspiraties niet meer onder stoelen of banken hoeft te steken. De Alkmaarders staan tien wedstrijden voor het einde op een gedeelde eerste plaats en volgens de verdediger zijn ze titelkandidaat.

Leeuwin kwam afgelopen winter over naar de Alkmaarders en is blij dat hij als Amsterdammer heeft kunnen winnen in de Johan Cruijff Arena. "Het is altijd lekker om als Amsterdammer daar te winnen. Ik ben daar vlakbij geboren. Als nummer twee is het extra lekker om daar bij de nummer een te winnen", vertelt hij aan NH Nieuws. "We zijn dichterbij de koppositie gekomen, dat is het belangrijkst. De manier van spelen en de uitvoering zijn ook enorm belangrijk voor het vertrouwen."

AZ staat door de zege op Ajax op een gedeelde eerste plek en volgens Leeuwin is het niet meer nodig om krampachtig te doen over eventuele titelkansen. "Ja, we zijn titelkandidaat. Het is normaal dat je meedoet als je tien wedstrijden voor het einde op deze plek staat. Je moet er dan gewoon voor gaan. We hebben het zelf in de hand en moeten het afdwingen, al moeten we er niet te veel over praten. We kunnen er niet meer onderuit dat we daarvoor mee gaan spelen", besluit de stopper.