Oranje Leeuwin verging van pijn: 'Tussen wedstrijden door kon ik niet wandelen'

Oranje Leeuwin verging van pijn: 'Tussen wedstrijden door kon ik niet wandelen'

04-03-2020 08:45 Laatste update: 10:55
13

Lieke Martens kende een zeer frustrerend 2019: de aanvalster van de Oranje Leeuwinnen en het vrouwenelftal van FC Barcelona lag er lange tijd uit met een slepende teenblessure, die haar tijdens het WK ook parten speelde.

Martens keerde deze week terug in de selectie van de Oranje Leeuwinnen, voor het eerst sinds haar teenblessure. "Die periode heb ik grotendeels afgesloten", vertelt de voetbalster in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben blij dat het zo goed als achter de rug is. Ik voel het nog wel, maar heb er niet echt meer last van."

De blessure van Martens was een gecompliceerde, er waren momenten dat de aanvalster verging van de pijn. "Het is een lang en ingewikkeld verhaal dat ik zelf amper begrijp. Maar pijn deed het, en veel te lang. Op het WK kon ik tussen de wedstrijden door niet eens wandelen, tijdens de wedstrijd moest ik knallen. Na 'Frankrijk' heeft het maandenlang mijn dagelijks leven beïnvloed. Ik kon niet eens normaal lopen."

Fit
Tegenwoordig gaat het weer goed en is de blessure zo goed als verdwenen. "Ik voel me fit, heb door het drukke programma met Barça veel gespeeld, op alle fronten. Ik ben rustig gebracht, met steeds langere invalbeurten. Inmiddels heb ik weer een paar keer in de basis gestaan", sluit Martens af.

Vanavond speelt het Nederlands dameselftal tijdens een invitatietoernooi in Frankrijk tegen Brazilië. Op zaterdag 7 maart staat een wedstrijd tegen Canada op het programma, dinsdag 10 maart een duel met Frankrijk.