Van Madrid naar Werkendam: 'Niemand dwong me te spelen voor Kozakken Boys'

Van Madrid naar Werkendam: 'Niemand dwong me te spelen voor Kozakken Boys'

06-03-2020 07:55 Laatste update: 08:08
13

Royston Drenthe zette in 2017 een punt achter zijn loopbaan in het profvoetbal, maar maakt inmiddels wel de nodige indruk bij Kozakken Boys. De 32-jarige oud-speler van onder meer Real Madrid oogt fit en sluit een rentree in het betaald voetbal niet uit.

In zijn gloriejaren speelde hij in een bomvol Santiago Bernabéu, maar tegenwoordig maakt hij zijn minuten in Werkendam. "Dat stukje behoort tot het verleden. Dat is daar. Niemand heeft me gedwongen te spelen voor Kozakken Boys. Ik wilde dat zelf en ga er honderd procent voor", aldus Drenthe in gesprek met de NOS.

Nadat hij in 2017 stopte met profvoetbal kwam Drenthe de nodige kilo's aan en woog hij naar eigen zeggen 'rond de 95 kilo'. Inmiddels is hij weer volop met zijn lichaam bezig en probeert hij elke dag anderhalf uur in de sportschool te staan. "Het is een lifestyle geworden. Ik ben nu ook vader, het draait niet meer alleen om mij. Gezondheid is enorm belangrijk en dat wil ik ook meegeven aan de mensen van wie ik houd."

Inmiddels oogt Drenthe weer helemaal topfit en een terugkeer in het profvoetbal durft hij dan ook niet uit te sluiten. "Natuurlijk denk ik dat je op een gegeven moment eerlijk tegen jezelf moet zijn. Maar je weet nooit wat er op je pad komt. Het balletje blijft toch rond."