'Volgend jaar speel ik hier niet meer, maar ik wil VVV achterlaten in Eredivisie'

'Volgend jaar speel ik hier niet meer, maar ik wil VVV achterlaten in Eredivisie'

06-03-2020 12:50
8

John Yeboah hoopt VVV-Venlo aan het einde van het seizoen te verlaten als Eredivisie-club. De Duitse aanvaller, gehuurd van VfL Wolfsburg, is in 2020 nog ongeslagen met de huidige nummer dertien.

"Ik wist dat ik bij een ploeg terechtkwam die moest strijden voor handhaving", zegt Yeboah tegen ELF Voetbal. "Een ploeg die elke wedstrijd alles moet geven. Ik heb het gevoel dat we in de tweede seizoenshelft de juiste lijn hebben gevonden. Het spel is niet altijd goed, maar we werken met zijn allen keihard en we pakken de punten die we moeten pakken."

VVV is ook na zeven wedstrijden in 2020 nog ongeslagen. "Daarover ben ik tevreden. Deze reeks willen we zo lang mogelijk in stand houden. Daarover ben ik komplett heiss. Ik ken de opdracht. Volgend jaar speel ik hier niet meer. Maar ik wil VVV-Venlo zeker achterlaten met het behoud van de Eredivisie. Daar ga ik alles voor doen."

Yeboah verwacht dat hij na dit seizoen terugkeert naar Wolfsburg, waar hij een contract heeft tot medio 2021. "Normaliter keer ik komende zomer terug en ga ik daar vechten voor mijn plaats. Al sluit ik een tweede jaar in Nederland niet uit. Maar daar wil ik nog niet over nadenken. Ik focus me nu op VVV-Venlo."