Vlap niet meer te stoppen bij Anderlecht: "Nu heb je de echte Vlap gezien"

8 maart om 15:54
Laatste update: 8 maart om 15:54

Michel Vlap is los in België. In de veegpartij van Anderlecht tegen Zulte Waregem (7-0) was de oud-speler van sc Heerenveen goed voor een hattrick, nadat hij in de voorgaande twee competitiewedstrijd ook al in totaal drie keer trefzeker was. Het maakt hem trots.

Vlap komt na een moeizame start bij Anderlecht helemaal los. "Dat is wat vertrouwen en ritme doen", geeft hij aan tegenover Sporza. "Ik heb met Sambi (Lokonga, red.) en Peter Zulj twee jongens achter me die ontzettend goed kunnen voetballen. Die vinden mij. Ik moet de bal in de laatste fase krijgen, dan ben ik op mijn best. Nu heb je de echte Vlap gezien."

Mede door de doelpunten van Vlap heeft Anderlecht de stijgende lijn te pakken. "De laatste tijd gaat het gewoon veel beter. Er is controle en vertrouwen, iedereen speelt vrijuit en wil de bal hebben. Er is plezier op het veld en dan zijn we gewoon een heel goeie ploeg", zegt Vlap. "De laatste tijd spelen we ook voor het grootste gedeelte met een intacte elf. Er is veel balans en dat resulteert nu in veel doelpunten."