Lofzang over Clasie: 'Niet makkelijk voor iemand die derde op WK is geworden'

9 maart om 08:48

Jordy Clasie begon het seizoen bij AZ zonder al te veel speelminuten, maar is momenteel basisspeler in de ploeg van Arne Slot. De trainer is erg te spreken over Clasie, zowel op als naast het veld.

Slot heeft in Studio Voetbal goede woorden over voor Clasie, die dit seizoen later aansloot bij AZ. "Als hij er vanaf het begin bij was geweest, had hij ook een reële kans gemaakt om vanaf het begin te spelen. Hij moest eerst fit worden. En hij is nu veel fitter dan toen hij kwam."

Slot heeft bewondering voor het karakter van Clasie, die door zijn trainer 'een fijn mens om mee te werken' wordt genoemd. "Hij heeft structureel een dag na de wedstrijd moeten trainen met de wisselspelers, vaak jonge jongens. Dat is niet makkelijk voor iemand die derde op het WK is geworden. Maar hoe hij met die gasten omgaat, is bijzonder. Hij is altijd positief."

"Maar goed, dat is niet de reden om hem op te stellen", vervolgt Slot, die Clasie ook roemt om zijn voetballende kwaliteiten. "Het is een verschrikkelijk goede voetballer aan de bal. En zonder bal kan hij ook heel agressief zijn."