'Vlap scoort wel tegen Janneke en Mieke, maar anders is het niet thuisgeven'

9 maart om 16:16
Laatste update: 9 maart om 16:25

Aad de Mos blijft kritisch op Michel Vlap. De Nederlander komt steeds beter tot zijn recht bij Anderlecht, maar toch is De Mos nog niet overtuigd. Vlap scoorde afgelopen weekend drie keer in het met 7-0 gewonnen duel met Zulte Waregem.

"Hij scoort wel tegen Janneke en Mieke (De Mos bedoelt tegen Zulte Waregem en KAS Eupen, red.), dan gaat het, maar als er met het mes op tafel wordt gespeeld, zoals tegen Racing Genk, Charleroi en Standard Luik, dan is het niet thuisgeven", zegt De Mos bij Rondo op Ziggo Sport.

De Mos wijst op de opvoeding van Vlap. Hij constateert dat de middenvelder beschermd is opgevoed en hij daarom niet gewend is om met extra druk om te gaan. "Dat zie je nu ook terug bij Lammers. Dat is een goede spits, samen met Vlap was dat een geweldig duo bij Heerenveen. Ik heb er zelfs van genoten. Maar ze zijn een beetje te lief."

Youri Mulder neemt het voor Vlap op. "Hij komt er de laatste weken steeds beter in. In de eerste wedstrijd tegen Club Brugge speelde hij fenomenaal en maakte hij twee goals. Daarna werd het een beetje armoedig, maar het ging toen met het hele team niet goed. Hij heeft mij de afgelopen maand erg verbaasd. Ze stellen hem toch steeds op. Hij is op dit moment een van de beste spelers van Anderlecht."